Bruiloft verplaatsen stappenplan

Moet jij vanwege het Coronavirus noodgedwongen jouw bruiloft verplaatsen? Ontzettend vervelend natuurlijk en we snappen helemaal dat je nu even met de spreekwoordelijke handen in het haar zit! Don’t panic, jouw geweldige dag gaat zeker plaatsvinden, maar misschien net even anders of net even op een ander moment dan je vooraf had gedacht! Maar waar moet je beginnen met het verplaatsen van jouw bruiloft? Wat moet je allemaal regelen en hoe kun je dat het beste doen? Wij zochten het voor je uit, delen alle tips & tricks en hebben een handig stappenplan opgesteld, zodat je zeker weet dat je niets vergeet tijdens het verplaatsen van jouw bruiloft! Check it out!

Bruiloft verplaatsen

Het zou de mooiste dag van jullie leven moeten worden, maar helaas. Nog steeds gelden er maatregelen die alles onzeker en lastig maken om de dag van jullie leven samen te vieren. Een bruiloft met 1,5 meter afstand is toch geen liefdesfeest. Gelukkig is er voor alles is een oplossing en van uitstel volgt absoluut afstel! Jullie zijn nog steeds verloofd en er zijn veel bruidsparen die elkaar in tijden van het Coronavirus alsnog het jawoord hebben gegeven en een prachtige dag hebben gehad!

Natuurlijk hebben we nu wel weer te maken met nieuwe maatregelen, dus ben jij de bride to be die binnenkort gaat trouwen? Of wil je gewoon het zekere voor het onzekere nemen voor jouw bruiloft die later dit jaar nog gepland staat? Dan hebben wij een stappenplan voor je opgesteld, zodat je stap voor stap jouw bruiloft kunt gaan verplaatsen en niets over het hoofd ziet! Enne, je kunt het beste toch maar zo snel mogelijk in actie komen, want voor je het weet zit alles voor 2021 vol! Kijk je mee?

De checklist voor het verplaatsen van je bruiloft

 1. Wat zijn jullie prioriteiten?
 2. Hoe zit het met the money?
 3. Overleg met jouw leveranciers
 4. Prik een nieuwe datum (doordeweeks trouwen kan ook)
 5. Breng alle gasten op de hoogte
 6. Kijk ook even naar de trouwringen
 7. Vergeet de kleding van de kinderen niet
 8. Cancel de huwelijksreis
 9. Stay positive en laat jouw oorspronkelijke trouwdatum niet voorbij gaan
 10. De voorpret begint opnieuw

Bruiloft verplaatsen: het stappenplan!

Het verplaatsen van jouw bruiloft is niet iets waar je vooraf over na had gedacht. Logisch, want jij kon ook niet bedenken dat een virus uit zou monden in een worldwide pandemie waardoor jij nu jouw wedding moet cancellen! Hoe graag we het ook zouden willen, we kunnen er helaas niets aan veranderen, maar wat we wel kunnen doen is jou zo goed mogelijk helpen met het verplaatsen van jouw bruiloft! Wij hebben alles tot op de bodem voor je uitgezocht en verwerkt in een stappenplan! Wat moet je gaan regelen, wanneer en hoe? We zetten het hieronder voor je op een rijtje!

Stap 1: Wat zijn jullie prioriteiten?

Voordat je iedereen gaat contacten is het goed om te bedenken wat voor jullie belangrijk is. Jouw leveranciers gaan vragen stellen en het is handig daar alvast op voorbereid te zijn. Iedereen is nu weer erg druk, dus het werkt voor beide partijen heel fijn als je meteen antwoord kunt geven op de volgende vragen:

 • Wil ik dit jaar nog trouwen of willen we het verplaatsen naar 2022?
 • Trouwen op een doordeweekse dag of liever op vrijdag of zaterdag?
 • Hadden jullie een zomerbruiloft op de planning staan? Denk er dan goed over na of je de bruiloft wel of niet zou willen verplaatsen naar de winter! Trouwen in de winter is ook erg romantisch.

Stap 2: hoe zit het met the money?

Staat er een antwoord achter iedere vraag? Dan is het goed om vooraf ook de contracten en afspraken met al jullie leveranciers door te lezen! Een bruiloft kost behoorlijk wat geld en daar heb je vast jarenlang voor gespaard. Nu de bruiloft verplaatst moet worden, kan het zo zijn dat er extra kosten gemaakt moeten worden. Hoe zit dat eigenlijk? Good to know: de meeste leveranciers verplaatsen zonder extra kosten! Ook wij doen dat. Enkel vragen wij een aanbetaling (dus geen meerkosten). Vraagt de leverancier jou op dit moment om een bijdrage? Bekijk het dan positief en betaal nu alvast een percentage van de factuur om jouw leveranciers te helpen! Why? Jullie gingen er al vanuit dat je dit geld nu kwijt zou zijn en de leveranciers kunnen het op dit moment goed gebruiken om toch nog wat inkomsten te krijgen. Zo helpen we elkaar, toch?!

© YourMoments

Stap 3:  zoek contact met jouw leveranciers!

Je hebt natuurlijk een perfect team om jullie heen verzameld dat helemaal bij jullie past. Een bruiloft bestaat gemiddeld uit zo’n 15 – 20 leveranciers en zij moeten natuurlijk maar net op de nieuwe datum kunnen. Je kunt je voorstellen dat het lastig is dat niet iedereen op de nieuwe datum kan. Was het voor jullie onwijs belangrijk om net die geweldige trouwfotograaf of toffe bruiloftDJ te boeken? Of is voor jullie die speciale band onwijs belangrijk? Zet de leveranciers op een rij die echt heel belangrijk voor jullie zijn en ga die als eerste contacten! Bieden ze de mogelijkheid aan om de bruiloft kosteloos te verplaatsen naar later dit jaar of wordt het lastig en is 2022 voor allemaal misschien de beste optie?
Ook voor ons loopt 2021 vol. 2022 beloofd extra te worden. Boek tijdig om.

Stap 4: bepaal een nieuwe trouwdatum

Heb je met alle leveranciers gesproken en ook het financiële plaatje gecheckt? Dan is het tijd om een nieuwe datum te gaan bepalen! De juiste tool? Een datumprikker! Hiermee kun je heel snel de beschikbaarheid van alle leveranciers op een rijtje krijgen en kun je op korte termijn de knoop doorhakken! De perfecte datum? Die hebben we helaas niet voor je, maar kijk ook eens naar een datum op een doordeweekse dag! Weekenden zitten vaak vol, maar trouwen op een maandag, dinsdag of woensdag is net zo tof! Ook help je de leveranciers enorm door doordeweeks te trouwen, zodat ze in het weekend én op de populaire dagen nog andere bruidsparen kunnen aannemen of houden!

Stap 5: breng je bruiloftsgasten op de hoogte!

Is het gelukt om jouw wedding te verplaatsen? Oh yeah! Dat moet je natuurlijk zo snel mogelijk aan al je gasten laten weten! Hoe? Stuur een change the date-kaart! De trouwkaarten had je namelijk al gestuurd, dus dan is dit een hele originele en wedding proof manier om iedereen op de hoogte te stellen van de nieuwe huwelijksdatum! We love it
Hebben jullie ook een photobooth geboekt? Wij kunnen je dan helpen om de trouwkaart en fotostrip ontwerp aan te passen naar nieuwe datum.

Stap 6: de trouwringen

Tja, daar snijden we wellicht een gevoelig onderwerp aan, want je had natuurlijk gehoopt dat die lang verwachte ring binnen enkele dagen of weken om jouw vinger zou zitten! Helaas moet je het nog even met die prachtige verlovingsring doen, maar wat als je de trouwringen al in jouw bezit hebt en ze gegraveerd zijn met de oorspronkelijke trouwdatum? Die klopt natuurlijk straks niet meer! What to do?! Neem contact op met de juwelier en vraag naar de mogelijkheden! Wie niet waagt, wie niet wint en lukt het niet? Dan kunnen je jaren later in ieder geval een bijzonder verhaal vertellen!

Stap 7: kleding voor de kinderen

Ook hier had je misschien nog niet aan gedacht, maar wat als je voor de kinderen op jouw bruiloft of voor de bruidsmeisjes kleding al hebt gekocht? Als ze jong zijn, is de kans namelijk heel groot dat ze het volgend jaar niet meer passen! Neem daarom contact op met de winkel waar je de kleding hebt aangeschaft! Wellicht kunnen ze het een en ander vermaken en hoef jij je nergens meer zorgen om te maken! Lukt of kan het niet? Dan kun je het altijd nog inpakken als verjaardagscadeautje of schenken aan een goed doel!

Stap 8: cancellen van de honeymoon

Parelwitte stranden, cocktails en het geluid van de zee op de achtergrond. Daar had je je natuurlijk ontzettend op verheugd, maar helaas, die honeymoon moet je waarschijnlijk ook cancellen! Heb je recht op een vergoeding of kun je de reis kosteloos omboeken? Dat hangt van jouw reisorganisatie af! Veel vliegmaatschappijen zijn coulant betreft het omboeken van de vluchten, maar lukt het niet? Raadpleeg dan zeker jouw reisverzekering! Wie weet kunnen zij nog wat voor je betekenen, zodat je alle kosten voor de huwelijksreis terug kunt krijgen!

Stap 9: stay positive en laat jouw oorspronkelijke trouwdatum niet voorbij gaan

Dit klinkt misschien een beetje vreemd, maar het zou zonde zijn om de oorspronkelijke trouwdatum aan jouw neus voorbij te laten gaan, toch?! Het is immers de datum waarop jij en the love of your life elkaar het jawoord zouden gaan geven, dus hoe leuk zou het zijn om een fles champagne in huis te halen, de bruidstaarten leverancier te vragen om een mini-bruidsstaartje te laten maken en samen alsnog te proosten op de dag waarop het allemaal had moeten gebeuren? Stay positive brides! Cheers!
Wellicht is het wel mogelijk de trouw ceremonie door te laten gaan deze dag. Heb je geluid geboekt voor tijdens de ceremonie dan leveren wij deze natuurlijk gewoon. Dan houden jullie het bruiloftsfeest met DJ tegoed op de nieuwe datum.

Stap 10: De voorpret begint opnieuw

Misschien ben je genoodzaakt de bruiloft te verplaatsen naar 2022. Het is niet anders. Van negativiteit wordt niemand beter. De voorpret begint opnieuw. Belangrijk is dat jullie goed contact houden met alle leveranciers. Ook voor de bruiloft DJ veranderen er wellicht zaken. Blijft de openingsdans hetzelfde nummer (of nummers). Wellicht wordt het avondfeest anders ingedeeld. Wij zullen natuurlijk enkele weken voor de nieuwe datum contact met jullie opnemen of alles nog klopt. Zodat we niet voor verrassingen komen te staan.

Op zoek naar een wedding DJ?

Inschrijven voor de nieuwsbrief