Trouwdatum kiezen

Het kiezen van een trouwdatum is vaak het eerste waar je mee aan de slag gaat als je gaat trouwen! Wat zijn nou de populaire maanden om te trouwen? 2020 is natuurlijk een mooi getal als je van cijfers houdt! En dan is toch 10-10-2020 is de grote favoriet! Koud, denk je misschien? Valt reuze mee! De afgelopen 5 jaar was het op 10 oktober gemiddeld 15 graden. Met wat geluk is het heerlijk zonnig. Trouwen in de winter kan ook erg romantisch zijn. Helemaal als het ook nog eens gaat sneeuwen! De winter biedt weer zoveel andere mogelijkheden en is vaak ook nog eens gunstiger voor je portemonnee.


Seizoen en maandkeuze?

Over het algemeen kunnen we stellen dat de mei/zomermaanden het meest populair zijn onder bruidsparen. Niet gek natuurlijk in verband met de heerlijke temperaturen die deze maanden met zich meebrengen. Het fotomoment, de receptie, het aansnijden van de taart; het kan nu eventueel allemaal buiten. De meest populaire trouwmaanden zijn daarbij de maand mei, juni en september. Dit komt doordat zij net buiten het hoogseizoen vallen. Toch is het ook zeker de moeite waard om een bruiloft in de herfst/winter te overwegen. Het zorgt voor een totaal andere bruiloft ervaring, voor zowel jullie als voor de bruiloftsgasten! Stel je eens voor: foto’s in de prachtige herfstkleuren of wellicht in de sneeuw. Gaaf toch

Speciale trouwdatum

Elk jaar zijn er weer speciale data die veel bruidsparen kiezen. Zo was in 2019,  09-09-2019 erg populair en de meest populaire dag om te trouwen is (logischerwijs) 19-09-2019. Uiteraard wordt trouwen op deze datums vanzelf duurder en zullen onderdelen als een trouwlocatie sneller vol zitten. Wij geven daarom als tip om een datum te kiezen die speciaal is voor jullie als bruidspaar. Denk hierbij aan de dag dat jullie elkaar hebben ontmoet, de eerste kus of de verlovingsdatum! Zo’n datum blijft namelijk altijd speciaal en bovendien zal dit schelen in de kosten.

Trouwdatum tip:

Al jaren is vrijdag de meest populairste dag om te trouwen. Een vrij logische keuze: de volgende dag zijn de meeste mensen vrij van het werk waardoor ze (maar) één vrije dag hoeven op te nemen. De daaropvolgende meest populaire trouwdag is zaterdag, hoogstwaarschijnlijk met dezelfde reden. Trouwen op deze dagen zijn om deze reden wel duurder. Mede hierom is er een nieuwe trend rondom trouwdagen ontstaan en dit is gelijk een tip die we jullie willen meegeven! Doordeweeks trouwen is hip. Het is tegenwoordig een trend om als bruidspaar al op maandag te trouwen (met enkel de getuigen) en dan op vrijdag/zaterdag in het bijzijn van alle bruiloftsgasten ‘echt’ te trouwen. Dit bespaart jullie niet alleen geld, maar dit zorgt er vooral voor dat je je eigen trouwambtenaar in kan zetten!

Trouwen in 2022

En ga je nu trouwen in 2022?
Neem contact met ons om voor jullie ultieme trouwdatum of hulp bij het zoeken van de droomlocatie.

Op zoek naar een wedding DJ?

Inschrijven voor de nieuwsbrief