We zijn verloofd! En nu?

Yes, jullie zijn verloofd! Het huwelijksaanzoek was super romantisch, er werd volmondig ja gezegd; en nu?! Waar gaan jullie beginnen met de organisatie van jullie bruiloft? Waar willen jullie trouwen? Wanneer willen jullie trouwen? En hoe willen jullie dat de dag eruit gaat zien? Natuurlijk zijn er heel veel vragen, en komt er heel veel planning kijken bij een bruiloft. Wij nemen de vijf stappen door met jullie om te starten met de planning van jullie bruiloft na de verloving. En ja, verloofd zijn is zó leuk! De voorpret voor jullie mooiste dag kan nu echt beginnen!

Stap 1: Spread the news!

Jij en je verloofde zijn natuurlijk helemaal over the moon met het goede nieuws. En daarnaast ben jij ook nog eens smoorverliefd op je nieuwe accessoire: je verlovingsring! Jullie willen dit geluk dolgraag met iedereen delen, en laat dat ook de eerste stap zijn bij het plannen van de bruiloft! Vertellen dat jullie gaan trouwen is enorm leuk en bereid je maar vast voor op veel knuffels, speeches en tranen. Ja, ook bij jou!

 Stap 2: Bepaal jullie budget

De eerste stap bij het echt plannen van jullie bruiloft nadat jullie verloofd zijn is het bepalen van jullie budget. Aan de hand van jullie budget kunnen jullie knopen doorhakken, het aantal gasten dat jullie gaan uitnodigen bepalen, de locatie uitzoeken en ook de leveranciers kiezen die jullie dag tot een waar sprookje gaan maken. Maak een duidelijke begroting met de kosten die jullie verwachten te gaan maken, zo kunnen jullie bij het maken van keuzes altijd even terugkijken naar het geplande budget, en hoe de kosten binnen het totale plaatje vallen. Bekijk van tevoren de mogelijkheden op verschillende trouwblogs zodat jullie een reële inschatting kunnen maken. Na deze stap wordt het plannen van jullie bruiloft alleen nog maar leuk!

Stap 3: Vind jullie droomlocatie

Willen jullie in de zomer trouwen, of in de winter? Trouwen jullie het liefst binnen, of buiten? Dit zijn allemaal dingen waar jullie over na moeten denken. Zorg ervoor dat jullie minimaal drie trouwlocaties bezoeken, zo kunnen jullie kijken bij welke locatie jullie het beste gevoel hebben. Willen jullie graag buiten trouwen? Zorg dan altijd voor een plan B, mocht het onverhoopt toch slecht weer zijn. Gelukkig regent het bijna nooit de hele dag en is er wanneer je in de zomer trouwt vast een mogelijkheid om de ceremonie of zelfs de borrel buiten te doen. Ook kun je natuurlijk kiezen voor een tent waardoor je toch het buitengevoel hebt, maar geen nat pak. Wat heel belangrijk is bij het zoeken van een geschikte locatie is dat jullie al een beetje een schatting hebben gemaakt van het aantal gasten dat jullie willen uitnodigen, zo kunnen jullie gelijk selecteren op basis van het aantal personen dat op de locatie aanwezig kan zijn.

Tip: In een te grote zaal krijg je erg lastig een goede sfeer, en een te kleine zaal is ook lastig als bijvoorbeeld je schoonmoeder buiten moet staan. Wij kunnen jullie helpen bij het vinden van de juiste locatie, op basis van jullie gastenlijst en wensen. Neem contact met ons op 038-2022662

Stap 4: De datum

Het bepalen van de datum; het kan stap 1 zijn maar jullie kunnen er ook voor kiezen om eerst te gaan kijken welke locatie jullie het allerliefste willen en de datum daarop aan te passen. Willen jullie een bijzondere datum, die veel voor jullie betekent? Bepaal dan eerst de datum en kijk welke locaties er nog beschikbaar zijn, er is gelukkig voldoende keuze! Als jullie een bepaalde datum in gedachten hebben is het verstandig om op tijd te gaan zoeken naar een locatie, zo heb je de meeste kans dat jullie droomlocatie nog beschikbaar is op de perfecte datum. 

Tip: Vergeet niet de getuigen te vragen. Zonder getuige, geen bruiloft. Een eervolle taak. Denk goed na wie je wilt hebben als je getuigen! Jij en jouw partner moeten er beiden minimaal één hebben. En nee, dat kan niet dezelfde persoon zijn!  En informeer deze persoon natuurlijk als een van de eerste.

 Stap 5: Ga op zoek naar de leukste leveranciers!

Jullie dag moet precies zijn zoals jullie het voor ogen hebben! Ga daarom op zoek naar leveranciers waar je een goede klik mee hebt. Sommige leveranciers zijn er tenslotte de hele dag bij aanwezig. Het is verstandig om vroeg op zoek te gaan naar een fotograaf. De foto’s van jullie dag zijn immers de meest tastbare herinnering waar jullie na de bruiloft nog heel vaak naar zullen kijken. In de avond moeten natuurlijk de voetjes van de vloer tijdens een onvergetelijk feest. Hier ook, boek een DJ waar je een klik mee hebt. Een lauwe bitterbal overleef je nog wel, maar een gare DJ kan het feest flink verminderen. Lees onze DJ tips. Bezoek trouwbeurzen, plan kennismakingsgesprekken en maak een duidelijke checklist met wat je allemaal nodig hebt. Schroom niet om een close familielid of je beste vriend(in) te vragen. Een weddingplanner kan jullie hierbij ook helpen. Wij werken zelf ook met een aantal trouw-partners samen, hier kunnen wij jullie goed in doorverwijzen en adviseren. Je staat er nooit alleen voor! 

Tip: Plan een engagement shoot De verlovingsperiode gaat zo snel voorbij, trust us! Leg deze mooie periode vast samen met je geliefde en plan een engagement shoot! Tijdens de engagement shoot kunnen jullie alvast een beetje oefenen voor jullie grote dag! Kan je jouw trouwfotograaf even een moment alleen spreken? Plan dan gelijk een boudoir fotoshoot in en geef het eindresultaat als huwelijkscadeau aan je partner! Ooh la la…

Stap 6: Breng alles samen in een draaiboek & geniet

Jullie bruiloft komt nu steeds dichterbij. Breng alles samen in een draaiboek, maak een overzicht van de leveranciers die jullie hebben uitgekozen, maak een tijdschema en neem deze door met jullie ceremoniemeester en de locatie. Willen jullie geen vrienden of familie belasten met de taak van ceremoniemeester? Bekijk dan eens de mogelijkheden van een professioneel ceremoniemeester. Zo kan iedereen genieten en hoeven jullie ook geen draaiboek te maken, deze taak zal de ceremoniemeester op zich nemen. En dan: vooral nog het genieten van jullie bruiloft!

Tip: plan een half uurtje rust voor jullie samen tussen het diner en het feest, zo kunnen jullie alles even laten bezinken en maak je de dag iets bewuster mee.

Het kan allemaal misschien nu wat overweldigend lijken, maar vergeet niet hoe ontzettend leuk trouwen is! Wil je toch liever wat hulp bij deze stappen? Neem gerust contact met ons op, wij denken graag met jullie mee.

Op zoek naar een wedding DJ?

Inschrijven voor de nieuwsbrief