Een lauwe bitterbal of een gare DJ – Bruiloft DJ tips

Om te beginnen…
Het zoeken van een bruiloft DJ voor jullie bruiloft is een moeilijke opgave. Vooral de laatste jaren is er een erg groot aanbod ontstaan en lijkt het of iedereen plots DJ is. Maar hoe verzeker jezelf op een geweldig feest? Hoe komen jullie terecht bij een allround DJ met ervaring die de sfeer goed aanvoelt, daarop inspeelt en daarmee jullie wensen als basis neemt? Kortom hoe vinden jullie de juiste bruiloft DJ? Het zijn vragen waar deze Bruiloft DJ tips voor jullie bruiloft een antwoord op gaan geven. Vanuit onze ruime ervaring hebben wij deze tips samengesteld om de beste feesten te verwezenlijken. Veel feestplezier!

Tip 1: Ga op zoek naar de klik

Een feest is niets zonder gasten. Maar jullie nodigen natuurlijk geen gasten uit die jullie niet aardig vinden. Zo werkt het ook met de DJ. Jullie moeten er je er vertrouwd mee voelen. De DJ zal voor een groot deel de sfeer gaan bepalen. Een DJ kan het huwelijksfeest maken en breken. Een DJ kan namelijk zonder die klik moeilijk de sfeer van jullie en de gasten aflezen. Dit is een van de redenen waarom de DJ’s vooraf met jullie kennismaken. Tijdens dit gesprek zullen jullie snel genoeg voelen of de klik aanwezig is en kunnen jullie zonder zorgen uitkijken naar jullie dag.

Tip 2: Verzoekjes

Omdat het gaat om jullie trouwfeest is het belangrijk dat de DJ dat ook zo ziet. Een goede allround DJ zal van te voren vragen naar jullie wensen. Vaak doen jullie dit aan de hand van een aantal genres dat jullie leuk vinden en daarbij een stuk of 20 verzoeknummers die op het feest niet mogen ontbreken. Deze 20 nummers vinden jullie vaak door gewoon even door Spotify of cd-rekje heen te bladeren. Kies ze zorgvuldig uit en vraag de DJ deze nummers hoe dan ook te draaien. De DJ zelf weet als beste welk moment op het huwelijksfeest zich het beste voor ieder nummer leent. Dat is de taak van een DJ, het publiek ‘lezen’. Geef de DJ deze vrijheid binnen de gestelde wensen. Daarbij raden wij jullie ook aan even te bedenken wat jullie absoluut niet wilt horen. Dit kan een genre zijn maar ook zeker een nummer dat een negatieve lading draagt. Zie het maar zo: Hoe meer de DJ weet, hoe zekerder jullie zijn dat het ook echt jullie avond wordt. En o ja, draait de DJ ook verzoekjes op de avond zelf? Onze DJ’s staan altijd open verzoekjes.

Tip 3: Microfoon

Natuurlijk willen jullie niet het gevoel hebben dat jullie bij een of ander ochtendprogramma zit van een radio, maar toch… Al heel vaak is gebleken dat juist microfoongebruik sfeerverhogend werkt. Daarnaast is het fijn als de DJ de gasten welkom heet en de openingsdans aankondigt, zodat iedereen weet dat het moment daar is. Vraag of de DJ een beetje spraakzaam is.

Tip 4: Beeldmateriaal

Op het beeldmateriaal kunnen jullie al snel zien of de DJ het voor elkaar krijgt er een goed huwelijksfeest van te maken en of het is waar jullie naar op zoek zijn. Neem ook een kijkje op onze Facebook of Instagram. (links naar social media)

Tip 5: Licht en geluid

Het is misschien niet het eerste waar u aan denkt bij het boeken van een feest DJ, maar wel een heel belangrijk aspect. Wanneer er 150 man op jullie bruiloft komen, zal een kleine geluidsinstallatie namelijk niet voldoen aan de wensen. Evenals het feit dat simpele feestverlichting de sfeer niet verbeterd. Elke locatie is anders. Wij nemen graag zelf contact op met de locatie om te bespreken wat het beste is. Indien mogelijk gaan wij zelf vooraf kijken. Natuurlijk vergeten we jullie wensen niet. In onze showbrochure kunnen jullie inspiratie opdoen. Alle shows zijn naar wens aan te passen. Het immers uw trouwdag!

Tip 6: Een goede prijs

Wat is nou een reële prijs voor een bruiloft DJ? We besparen jullie een uitgebreid marktonderzoek. De meeste DJ’s met licht en geluid zullen tussen de 500 en 1200 euro rekenen. En natuurlijk zijn er ook goedkopere DJ’s te vinden, maar dan hebben jullie het vaak over hobbyisten die het leuk vinden om te draaien en vaak niet over de juiste apparatuur en ervaring beschikken. Een ervaren DJ is al snel duurder maar heeft ook zijn voordelen. Dit is van onze belangrijkste bruiloft DJ tips. Onze shows zijn uiterst professioneel. Al onze bruiloft DJ’s hebben ruime ervaring om van jullie bruiloft een topfeest te maken. Deze is namelijk bekend met wat er allemaal fout kan gaan en weet daar zijn weg dan al in te vinden. Onze ervaren DJ’s bieden jullie zekerheid. Daar zal een beginnende DJ veel meer moeite mee hebben. Goedkoop kan heel snel duurkoop worden als het gaat om DJ’s en shows.

Tip 7: Hap niet te snel

Het kan zijn dat jullie een DJ kennen vanuit de kenniskring. Hartstikke leuk natuurlijk, maar kijk ermee uit! Het eindigt er namelijk al snel in dat de DJ er dan vooral zijn eigen feestje van maakt. Over het algemeen gaat dit ook ten koste van professionaliteit. Dit komt doordat hij bekend is met de gasten en daardoor meer zijn eigen weg in slaat. Een ervaren DJ neemt in plaats daarvan jullie wensen als basis en zal op die manier het feest meer naar jullie hand zetten. Het is natuurlijk belangrijk dat iedereen een geweldig feest heeft maar daarbij is het allerbelangrijkst dat jullie ook de avond van jullie leven hebben.

Een allround DJ kan makkelijker overweg met alle stijlen dan iemand die alleen bekend is ineen club of kroeg. Vooral voor bruiloften is allround draaien een grote must.

Op zoek naar een wedding DJ?

Inschrijven voor de nieuwsbrief