Dansen op jullie bruiloft

Dansen op jullie bruiloft: het is een vast onderdeel van veel bruiloften. Veel bruidsparen kiezen ervoor om op hun trouwdag te eindigen met een (groot) dansfeest met DJ of band. Van de openingsdans tot leuke ideeën hoe je ervoor kunt zorgen dat de gasten ook echt gaan dansen op je bruiloft: hier vind je alle informatie en inspiratie!

Op dit moment van schrijven is dansen op de bruiloft erg lastig vanwege allerlei maatregelen. Wij gaan er vanuit dat er in de loop van het jaar meer mogelijk is en weer als vanouds de liefde kunnen vieren.

Mogelijkheden om te dansen

 • Diner dansant
  Dineren en tussen de gangen door dansen: het beste van twee werelden! Wij raden dan juist live artiesten aan.
 • Feest met entertainment
  Het dansen wordt bevorderd door entertainment. Wat veel voorkomt, is een saxofonist. Er is meer mogelijk zoals percussie, violist, trompet of DJ met zangeres.
 • Bruiloft feest met band
  Live muziek is perfect om op te dansen! Bekijk verschillende bands voordat je een keuze maakt. Jullie weten vast wat er aanslaat bij jullie gasten. Houd er wel rekening mee dat een band een hogere investering is dan een DJ. Bij een band zijn nou eenmaal meer mensen en techniek nodig.
 • Bruiloft met FeestDJ
  Een DJ weet ook goed wat aanslaat bij de gasten en hoe hij/zij ze aan het dansen krijgt! Belangrijk is dat je zelf goed weet wat jullie willen en op basis daarvan een Bruiloft DJ boekt. Kijk van tevoren wat voor genre de DJ graag draait en maak een keuze! Dit is een van de redenen waarom wij graag vooraf met jullie in gesprek gaan. De DJ maakt of breekt het feest.
 • Bruiloft Feest met band & DJ
  Vinden jullie het feest een super belangrijk onderdeel van jullie bruiloft? Waarom huur je dan niet een band én BruiloftDJ in? Deze combinatie zorgt voor afwisseling. Het kan niet anders dan dat iedereen de hele avond aan het dansen is! Succes gegarandeerd!


© Romy Oomen Photography

Hoe ziet een dansfeest eruit?

Elke bruiloft is anders, maar hieronder vind je een voorbeeld van hoe het er op veel bruiloftsfeesten aan toe gaat. In de meeste draaiboeken staat het zo omschreven:

20.00 Start met de openingsdans
20.05 Start dans vader/dochter en moeder/zoon
20.10 Start eerste dansnummer voor de gasten

Hoe zorg je ervoor dat iedereen gaat dansen?

Nummer aanvragen

Laat iedereen (van tevoren) een nummer aanvragen. Het is altijd mogelijk om tijdens het feest bij de bruiloft DJ verzoekjes te doen. Dit kun je doen door al een tekst op de trouwkaart te zetten of iedereen te vragen zijn favoriete (dans)nummers naar de ceremoniemeester te mailen. Ook kan je er voor kiezen om verzoekkaartjes in de zaal te verspreiden. Dit kunnen wij verzorgen naar eigen ontwerp. Iedereen danst op zijn/haar verzoekje.
Tip: zorg dat je uiterlijk 2 weken voorafgaand aan de bruiloft een verzoeklijstje klaar hebt. Spotify is een must have hiervoor. Dit muziek programma maakt het erg makkelijk playlisten te maken en te delen.

Wie zijn je vrienden? Hoe krijg je ze aan het dansen?

Jullie kennen jullie gasten het beste. Waar houden jullie vrienden van? Op welke muziek gaan ze helemaal los? Als je ervoor wilt zorgen dat iedereen richting de dansvloer gaat, is het handig om te weten wat ze leuk vinden. Welke genre qua muziek, of misschien weet je wel dat ze eerst aangejaagd moeten worden door een eerste gezamenlijke dans? Vergeet muziek niet die bepaalde vrolijke lading hebben door een grappige herinnering.

Sluit de openingsdans goed af

Wil je het feest met veel pit laten beginnen en ervoor zorgen dat iedereen gaat dansen? Waarom sluit je de openingsdans niet meteen af met een knalnummer!

Bruiloft feest

Vraag input van jullie band of DJ

Vraag de DJ naar hun ervaringen. Onze bruiloft DJ’s hebben ontzettend veel ervaring met feesten. Zij weten over het algemeen heel goed wat ze moeten doen om jullie gasten de dansvloer op te krijgen. Luister naar deze experts!

Jong en oud aan het dansen

Het is juist heel leuk en bijzonder als ook de wat oudere mensen gaan dansen op je bruiloft. Dit gebeurt meestal niet vanzelf. Vraag aan de DJ of band of ze iedereen willen betrekken bij het bruiloftsfeest en ook iedereen mee de dansvloer op vragen. Wat ook helpt, is een echte gouwe ouwe aan te zetten. Leuk voor iedereen!

Kies een liedje waar een dansje bij hoort

Wie kent de Macarena of vogeltjesdans niet? Super flauw misschien, maar wie is er niet in een gekke bui op een bruiloft? Als iedereen eenmaal over die drempel heen is, blijven ze meestal wel lekker dansen! Na een paar glazen wijn of bier gaat het vanzelf makkelijker.

Hebben jullie vragen dan staan onze DJ’s altijd paraat om jullie te woord te staan. Puur ideeën sparren vinden wij ook erg leuk. Wij horen ook graag nieuwe ideeën en trends.

Are you ready to dance?!

Op zoek naar een wedding DJ?

Inschrijven voor de nieuwsbrief