Zeven redenen waarom een trouwbeurs op jouw bucket list moet staan.

Staat ‘een trouwbeurs bezoeken’ al op jullie to-do list voor de bruiloft? Het bezoeken van een trouwbeurs is een ontzettend leuk en handig onderdeel van de planning van jullie speciale dag. Als je net begint met het organiseren van de bruiloft, heb je vast ongelofelijk veel vragen. Welke jurk kies je? Waar wil je trouwen? Hoe smaakt bruidstaart nou eigenlijk? Wat maakt het anders dan gewone taart? Op een trouwbeurs kunnen al die vragen in één keer beantwoord worden. Hebben we je nog niet overtuigd? Dan hebben we hier nog zeven redenen om naar een trouwbeurs te gaan!

Met wie ga je trouwbeurzen bezoeken?

Het is natuurlijk hartstikke leuk om een trouwbeurs te bezoeken met je aanstaande.  Maar als je verloofde niet meteen enthousiast is om mee te gaan naar een trouwbeurs, is het ook hartstikke leuk om andere mensen mee te nemen. Jouw bridal squad of ceremoniemeester vinden het vast supertof om samen met jou weg te dromen bij de tofste ideeën voor de bruiloft.

Reden 1: Trouwjurken kijken.

Een trouwjurk uitzoeken is hartstikke leuk, maar ook lastig. Er is zoveel keuze! Uiteraard kun je uren rondsnuffelen tussen de foto’s van trouwjurken op onze Pinterest, maar als je nieuwsgierig bent hoe ze er in het echt uitzien, kun je hiervoor ook op een trouwbeurs terecht. Vaak worden er bruidsmodeshows gehouden, of kun je alvast tussen de rekken neuzen. Er is geen betere manier om je te laten inspireren!

Reden 2: Alle adresjes bij elkaar.

Een trouwbeurs is ook ideaal om je even goed te oriënteren. Je kunt helemaal vanaf nul beginnen, want alles wat je nodig hebt voor een bruiloft is op een trouwbeurs te vinden. Trouwfotografen, weddingplanners, autoverhuur, entertainment, catering, juweliers, you name it. Heel fijn, want de meeste leveranciers zullen hun werk ter plekke presenteren, zodat je ze meteen met elkaar kunt vergelijken.

Reden 3: Trends spotten en inspiratie opdoen.

Op een trouwbeurs laten alle leveranciers de bruiloft trends van het komende seizoen aan je zien. En daarnaast is het dé plek om toffe ideeën op te doen, bijvoorbeeld creatieve ideeën voor bloemen of andere decoratie die jullie bruiloft nog specialer kunnen maken. Get inspired!

Reden 4: Hapjes en drankjes proeven.

Als jouw partner niet zo enthousiast is over trouwbeurzen, kan deze reden hem misschien wel overtuigen! Op een trouwbeurs zijn vaak cateraars en patissiers aanwezig die willen laten zien wat ze kunnen. En als je geluk hebt, kun je misschien wel een stukje van een bruidstaart proeven. 

Reden 5: Een bruiloft ‘beleven’.

Allemaal wel leuk die online voorbeelden van trouwringen, bruidstaarten en decoratie, maar in het echt ziet het er toch heel anders uit dan op een computerscherm. Op een trouwbeurs kan je alle onderdelen van een bruiloft rustig ‘in het echt’ bekijken, zodat je meteen kunt zien of het bij jullie bruiloft past of niet.

Reden 6: Leveranciers ontmoeten.

Op de belangrijkste dag van je leven wil je graag omringd worden met leuke mensen. En dan hebben we het niet alleen over je gasten, maar ook over de leveranciers! Een trouwbeurs is dé perfecte plek om jouw toekomstige leveranciers persoonlijk te spreken om te kijken of je een klik met ze hebt.

Reden 7: Korting, cadeautjes en goodiebags.

Last but certainly not least: de kortingen. Tja, we blijven Nederlanders hè? Op een trouwbeurs komen leveranciers soms met leuke aanbiedingen en speciale kortingen voor de beursbezoekers. En vergeet de goodiebags niet!

Op zoek naar een wedding DJ?

Inschrijven voor de nieuwsbrief