Doordeweeks trouwen

Veel bruidsparen kiezen ervoor om in het weekend te trouwen en daarin zijn vooral de zaterdagen populair! Het voordeel? Iedereen is vrij, de gasten hoeven niet vroegtijdig naar huis in verband met werk en the day after kun je zo lang slapen als je wilt, want ja: het is weekend! Het maakt het kiezen van de trouwdatum daarentegen écht niet zo makkelijk als het misschien lijkt, want even knipperen met je ogen en de weekenden zitten vol! Zie jij die zoektocht naar de perfecte vrijdag of zaterdag niet zo zitten of heb je vanwege COVID-19 geen andere keus meer dan trouwen op een doordeweekse dag, omdat alle weekenden vol zitten? Elk nadeel heeft z’n voordeel brides, want wist je dat trouwen op een doordeweekse dag heel veel voordelen met zich meebrengt? Je hebt niet alleen een hoop extra dagen om uit te kiezen, het is vaak ook nog eens een stuk goedkoper dan trouwen in het weekend! We vertellen je er graag meer over!

De voordelen van doordeweeks trouwen

Trouwen op een doordeweekse dag heeft een paar nadelen, maar het aantal voordelen is vele malen groter dan je vooraf misschien zou denken! Stel je nu eens voor dat jullie verkeringsdag of het jubileum van de verloving op een doordeweekse dag valt. Je kunt er dan voor kiezen om de bruiloft toch op een andere datum te vieren, maar het is ook ontzettend speciaal om juist wél op die bijzondere dag te trouwen, toch?! Het wordt dan misschien even puzzelen voor jouw gasten of ze wel of niet bij de wedding aanwezig kunnen zijn, maar hé: uiteindelijk weten ze diep van binnen dat ze deze wedding party met DJ niet mogen missen en zullen ze er allemaal zijn als jij het jawoord geeft aan jouw partner to be!

Beschikbaarheid van leveranciers

Nog een voordeel van het trouwen op een doordeweekse dag: de kans is groot dat jullie favo leveranciers nog beschikbaar zijn! Sommige leveranciers, waaronder trouwlocaties en trouwfotografen en bruiloft DJ’s zijn soms zo druk dat je ze al een jaar van tevoren moet boeken als je op een zaterdag wil trouwen. Omdat er minder mensen doordeweeks trouwen, heb je dus meer kans dat ze op jullie datum precies nog een gaatje in hun agenda hebben! Moet jij jouw bruiloft verplaatsen vanwege het Coronavirus? Dan is het dus super slim om te kijken naar een doordeweekse dag!
Tip: Wil je toch graag in het weekend een bruiloft met een van onze top wedding Dj‘s? Boek dan tijdig!

Doordeweeks trouwfoto’s maken is perfect

Trouwfoto’s maken op een doordeweekse dag is ook een supergoed idee! Op veel mooie locaties waar je toffe trouwfoto’s kunt maken is het in het weekend namelijk een stuk drukker, dus veel lastiger om die picture perfect foto’s te maken zonder allerlei strangers op de achtergrond!

Trouwen op een doordeweekse dag kan goedkoper zijn!

Last but not least zijn voor veel bruidsparen de kosten een grote motivatie om op een doordeweekse dag te trouwen. Een bruiloft is natuurlijk zo duur als je hem zelf maakt, maar it’s a fact dat het in veel gemeentes goedkoper is om op een doordeweekse dag te trouwen dan in het weekend. Ook zijn er trouwlocaties die doordeweeks een stukje goedkoper zijn dan op een zaterdagavond en krijg je bij sommigen zelfs korting op diensten of producten!
Zo bieden wij standaard 15% korting op doordeweekse dagen (ma tm donderdag) op bruiloft DJ Show. Oh yeah!

De nadelen van trouwen op een doordeweekse dag!

Hebben we je er al van overtuigd dat trouwen op een doordeweekse dag een hartstikke goed idee is? Mooi! We willen je alleen wel nog een aantal dingen meegeven waar je extra rekening mee moet houden als je doordeweeks wilt trouwen! Een trouwfeest met DJ op een doordeweekse dag zal misschien iets minder lang duren, omdat mensen de dag erna weer moeten werken. Niemand vindt het prettig om te werken met een hangover, dus keep that in mind bij het plannen van jouw bruiloft met DJ. Maar een beetje goede vriend(in) neemt er graag nog een extra dagje voor vrij!
Hier ook plan, boek en nodig iedereen tijd uit.

Ook is het belangrijk om de uitnodiging voor de bruiloft ruim op tijd te versturen. Iedereen heeft dan genoeg tijd om vrij te vragen op het werk en ze kunnen ervoor zorgen dat ze geen andere belangrijke afspraken hebben op jullie big day! Je wil natuurlijk niet dat speciale gasten er toch niet bij kunnen zijn, dus begin op tijd, zodat je zeker weet dat iedereen aanwezig kan zijn op jullie bruiloft!

© Joyce Tekst & Fotografie

 

Op zoek naar een wedding DJ?

Inschrijven voor de nieuwsbrief