Trouwen in de winter

Door alle corona toestanden kunnen veel bruiloften niet door gaan. Onzekerheid voor alle betrokkene. De bruiloft moet verplaatst worden. Vaak wordt er een datum gekozen in 2021 of zelfs 2022. Veel data zijn al bezet. De droomlocatie is niet meer beschikbaar. De geliefde DJ heeft al een boeking. Wat nu? Overweeg eens om te trouwen in de winter. Het is over het algemeen niet alleen gunstiger voor de portemonnee, maar enorm romantisch en glamorous. Met dit blog informeren wij over alles wat je moet weten over trouwen in de winter.

Trouwen in de winter

Trouwen in de winter

Logischerwijs moet je rekening houden met bepaalde frisse weersomstandigheden. Maar trouwen in de winter brengt zo veel voordelen met zich mee en de kans op sneeuw is aanwezig! Toch blijven de wintermaanden de minst populaire trouwmaanden. Januari is zelf de maand waarin het minst wordt getrouwd! Maar trouwen in de winter kan juist ontzettend sfeervol zijn. Er is over het algemeen veel meer keuze als het gaat om locatie en de bruiloft DJ.

De trouwlocatie

In de winter trouwen houdt automatisch in dat de bruiloft binnen is. In een sfeervolle warme locatie heb je meteen het probleem van regen, kou en wind overwonnen. Gezien alles binnen plaatsvindt zal je wat kritischer moeten zijn. Denk goed na over de indeling en tijdsplanning zodat leveranciers elkaar niet in de weg lopen. De bruiloft DJ laten opbouwen terwijl ook het diner in dezelfde zaal plaatsvind, is niet heel handig. Wij helpen je graag naar het zoeken van jullie droomlocatie met bruiloft DJ in Zwolle of andere regio’s. Wij kennen veel trouwlocaties.

Little white secret

Zoals al eerder aangegeven heeft trouwen in de winter een financieel voordeel, maar je hebt ook ruime keuze. De agenda van trouwleveranciers is deze periode leger dan ooit! Ook die van ons als bruiloft DJ. Maak hier gebruik van. Is jullie droomlocatie één van de drukbezochte trouwlocaties? Wedden dat ze in de winter meerdere plaatsen voor jouw bruiloft beschikbaar hebben. Dat geldt voor vrijwel alle trouwleveranciers! Make the most of it!

Welke maand trouw je in de winter

Een trouwdatum kiezen in de winter is lastiger dan je denkt. Want kies je nou om te trouwen met kerst of misschien wel carnaval? Of doe je er alles aan om de feestdagen te vermijden? Trouwen rond de feestdagen of op een feestdag heeft wel zo z’n voordelen. Ineens is de feestdag jóuw feestdag, dubbelop! Daarnaast nemen veel mensen vrij rond de feestdagen en zou je dus gewoon doordeweeks je huwelijk vieren! Het nadeel kan zijn dat vele bruiloft DJ’s bezet zijn met andere boekingen met de feestdagen. Boek ook voor een bruiloft in de winter op tijd. Lees ons blog: Save the date (trouwdatum kiezen)

What to wear als je gaat trouwen in de winter?

In de winter denk je bij het woord fashion aan lekkere warme knitwear, overknee laarzen en bontjassen. Ja, het laatste waar je aan denkt zijn trouwjurk trends of bruidsaccessoires. Superzonde, want bridal-fashion is mega hot and happening in de wintermaanden! Wij als bruiloft DJ’s zijn natuurlijk niet geheel op de hoogte van alle trouwjurk trends. The perfect wedding heeft hier meerdere blogs over. Wij hebben een paar TPW tips opgesomd.

De trouwjurk
Help, mijn droomjurk is niet winter-proof! Geen probleem, zelfs als je gaat trouwen in de winter kan je er on fleek uitzien! Kies voor een trouwjurk met lange mouwen van kant of zijde. Trust us, trouwjurken met lange mouwen zijn allang niet meer preuts of te conservatief, maar juist super sexy!

Trouwjurk in de winter

Beeld: Rosa Clara

Ga je toch voor een trouwjurk zonder lange mouwen, wat draag je dan over je trouwjurk? Want, met een strapless bruidsjurk naar buiten in hartje winter is niet het beste idee. Draag daarom altijd iets over je trouwjuk in de winter. Veel bruiden dragen een bolero of kort jasje of vest dat matched met de trouwjurk. Zijn leren jasjes meer jouw ding? Ga dan voor een ‘bride’ of ‘just married’ leren jack á la Kim Kardashian.

Handschoenen
Say What? Ja, je hoort het goed. Handschoenen dragen die matchen met je trouwjurk om je handen warm te houden. Lange handschoenen kunnen heel elegant en glamourous zijn als je trouwt in de winter.

De bruidsmeisjes
Niet alleen jij als bruid moet de kou weten te doorstaan. Ook je bruidsmeisjes moeten er toch echt aan geloven als je gaat trouwen in de winter. Zorg ervoor dat je bruidsmeisjes het niet begeven van de kou en voorzie ze van wat warms. Als de bruidsjurken lang genoeg zijn zouden ze zelf een warme maillot onder hun jurk kunnen dragen. Niemand die het ziet!

Trouwfoto’s

Ben je van plan om een fotoreportage te maken met je kersverse lover? Hartstikke leuk natuurlijk, maar als je trouwt in de winter heb je wel een belangrijk punt om rekening mee te houden. De dagen zijn kort in de winter. Dat betekent dat je minder daglicht hebt om mee te werken. Trouw je in de middag, denk er dan aan dat je na de ceremonie weinig tot geen tijd meer hebt om foto’s te maken bij daglicht. De schemering valt al vroeg in (in november, december en januari al rond half 5/5 uur ‘s middags) en het is snel donker. Laat je de trouwfoto’s binnen maken, dan is dit natuurlijk geen probleem.

Trouwen in de winter

Beeld: Hartje Blaricum

Vervoer

Wil je echt romantisch vervoer voor je winterbruiloft? Denk aan paard en wagen, of een arreslee. Maar dit kan ook weer koud zijn! Voor een kort stukje van bijvoorbeeld gemeentehuis naar feestlocatie is het echter perfect en anders ga je gewoon met de trouwauto. Houd wel rekening met extra reistijd. Als je kiest voor een oldtimer check dan wel of er een verwarming is! Je wilt niet klappertandend aankomen op je bruiloft.

Trouwauto

Beeld: Brklyn View Photography

Decoratie

De locatie sfeervol decoreren is echt een must. Breng de locatie helemaal in de winter of zelfs kerstsferen. Typische winterkleuren zijn groen, rood en zilver voor een echte kerstsfeer. Wil je de decoratie wat neutraler houden, kies dan voor de combinatie wit, zilver en/of goud voor een chique uitstraling. Wij houden rekening met jullie kleurwensen en stijl van de locatie. Wij passen onze DJ-show hier op aan. Indien mogelijk komt zelfs de bruiloft DJ in dresscode.

Wij helpen jullie graag met het decoreren van de locatie. Wij bieden een uitgebreide keuze aan sfeer verlichting. Je kunt ook zelf opzoek gaan naar decoratie materiaal. Wat je steeds vaker ziet is dat bruiden opzoek gaan op het wel bekende alie-express. Goedkoop en enorm veel keus. Heb je wel eens gedacht aan fireworks om de avond af sluiten? Super hip!

Winterbruiloft catering

Niet geheel onbelangrijk winter proof food. Heerlijke erwtensoep, glühwein en warme chocolademelk. Krijg je het er ook al warm van? Ook op je winterse bruiloft zullen je gasten je dankbaar zijn voor het heerlijke warme eten! Maak je klaar voor comfort-food en lekker snacks.

Het diner
Het winter diner ziet er anders uit dan in de zomermaanden. Dit gebeurt niet alleen thuis maar ook op de bruiloft. Het zijn vaak de rijkere en vollere gerechten. Een goed gevulde stoofpot, of een grove stamppot. Of ga voor gerechten die wild bevatten, zoals hert of kwartel, perfect voor een wintermenu! Als dessert: een Hollandse appeltaart geserveerd met vanille-ijs en een lekker stuk kruidkoek bij de koffie. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om juist de zomer smaken in huis te halen. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit.

Drankjes
Je wordt van niks zo lekker warm als een warm drankje. Een echte winterdrank is natuurlijk glühwein. Voor gasten die niet van alcohol houden, en natuurlijk voor de kinderen, is warme chocolademelk (met slagroom!) een optie.

Trouwen in de winter is geweldig!
Kortom ook trouwen in de winter is een goede keus. Letterlijk! Meer keuze in locatie en leveranciers en vaak nog goedkoper ook. Zo heb je meer budget over voor de honeymoon.

Op zoek naar een wedding DJ?

Inschrijven voor de nieuwsbrief